Beste dweilrobot die je in 2020 kan kopen

Een dweilrobot is precies zo'n luxe product, waarvan je denkt: "dat wil ik ook hebben". Een heerlijke machine die heel systematisch de vloeren van je huis schoonhoudt. Hij laadt zichzelf op en is vooraf programmeerbaar. Het meest van de tijd zal hij volgens je ingestelde programma werken. Je kunt hem met behulp van een app ook tussentijds een taakverandering geven of laten stoppen.

Dweilrobots zijn voorzien van een muurdetectie die beschadigingen aan muurbekleding en meubels in je huis voorkomt. Een ingebouwde sensor geeft aan wanneer het apparaat harde objecten nadert en wijzigt dan zijn koers. Als consument zijn we nog niet echt gewend aan het fenomeen robotstofzuigen. Wanneer je erover denkt om je harde vloeren schoon te gaan maken met een goede dweilrobot, wil je wel graag weten wat voor jou de beste keuze is. Om die reden hebben we de harde kern van de 5 beste dweilrobots van het afgelopen jaar voor je op rij gezet.

Top 5 beste dweilrobots 2021 overzicht

  • iRobot Braava 390T - Dweilrobot
  • iRobot Braava Jet 240 - Dweilrobot
  • MEDION MD18379 - dweil robot
  • iLife W400 - dweilrobots
  • iRobot Braava M6138 - dweilrobot
  • iRobot Braava jet 250 - Dweilrobot

Beste Dweilrobots Top 5

5 iRobot Braava M6138 - dweilrobot

iRobot Braava M6138

Bekijk de dagprijs

De op 4 na beste dweilrobot is de Braava M6138. Een vierkant uitgevoerde Braava robot met mooie harde afgeronde hoeken en functie om terug te keren naar het dockingstation bij einde dweilsessie of om op te laden. Met behulp van Imprint Smart Mapping technologie onthoud de iRobot Braava precies welke vloeren van je huis hij al gedaan heeft. Zelfs wanneer je de Braava tussentijds laat pauzeren of een harde reset, geeft. Met behulp van een timer is hij van te voren in stellen. Je kunt ervoor kiezen de vloeren van je huis schoon te laten maken terwijl je op je werk bent of 's nachts, wanneer je ligt te slapen. Vanwege het lage geluidsniveau van slechts 35 decibel is deze iRobot Braava vrijwel geluidloos te noemen. Dit model vloer reiniger dweilt en stoft streeploos elke soort harde vloer in je huis. Daarbij komt hij als de beste in alle hoeken. Deze iRobot Braava is te gebruiken met wasbare herbruikbare stof- en dweilpads.

Voordelen

  • Met 35 decibel is ook deze nieuwe Braava machine een van de stillere dweilrobotten.
  • Volledig via interactieve software aan te sturen.
  • Gaat uit zichzelf naar het oplaadstation na beëindiging taak of een leeg rakende accu.
  • Beschikt over instelbaar tijdschema en taakhervatting na harde onderbreking.
  • Beschikt over vuildetectie

Nadelen

  • Wordt niet standaard met stootrand geleverd.
  • Heeft geen losse afstandsbediening.
  • Alleen verkrijgbaar in wit.
  • Doet er 180 min. over om de accu op te laden.
  • Is duur in aanschaf voor een iRobot Braava die alleen harde vloeren reinigen kan.

4 iLife W400 - dweilrobots

ILIFE w400

Bekijk de dagprijs

Een mooie rond uitgevoerde dweilmachine die met een druk op de knop je vloer volledig automatisch ontdoet van alle vuil. Deze slim ontworpen dweilrobot is voorzien van de ISM-technologie, waardoor hij echt de complete vloer afwerkt. Het voordeel van deze iLife is dat hij uitgerust is met het TidalPower reinigingssysteem dat uit 4 verschillende schoonmaakmodi bestaat. Dat betekent dat hij zelfs een zwaar vervuilde vloer van een keuken, bad- of eetkamer perfect schoon kan maken. De iLife W400 onderscheidt zich door zijn schoon- en vuilwatertechnologie. Daar waar een andere dweilrobot werkt met een extra product, zoals een wisdoek of dweilpad, spuit deze onder druk, schoon water op de te reinigen vloer, waarna hij het vervolgens weer opzuigt. Deze manier van vloeren reinigen biedt een betere bescherming van je vloer en is hygiënischer. De enige nadelen die aan deze machine kleven, zijn de hoge aanschafprijs en het feit dat hij minder geschikt is voor watergevoelige vloeren, zoals hout(laminaten) en parket.

Specialist met extra grote watertank: Medion MD18379 Dweil robot

MEDION MD18379

Bekijk de dagprijs

Nog zo’n fijne dweilrobot met intelligente gyrotechnologie die de vloeren van je huis automatisch schoon houdt. Deze rond gevormde dweilrobot beschikt over meerdere poetsprogramma’s en een ruim waterreservoir, waarmee hij een uitstekende prestatie op harde vloeren neerzet. Vervuilingsafhankelijk kan hij tot 1 uur en 20 min aan een stuk schoonmaken. Je stuurt hem aan met een app of de bijbehorende afstandsbediening. De ingebouwde sensoren zorgen ervoor dat hij stopt bij harde obstakels en de te dweilen ruimtes in strakke rechte lijnen afwerkt. De dweilrobot heeft meerder modi voor diverse taken en producten. Zo maakt hij bijvoorbeeld ook alleen randen en hoeken schoon en kan hij een gemorst iets opdweilen. Een minpuntje van deze MEDION MD18379 is dat bij einde taak, niet automatisch terugkeert naar het laadplatform.

2 iRobot Braava Jet 240 - Dweilrobot

iRobot Braava Jet 240

Bekijk de dagprijs

Net niet als beste huis dweilrobot uit de bus gekomen, maar op vele punten meer dan goed te noemen, is deze iRobot Braava Jet van domoticafirma iRobot. Hij heeft geen muren of andere barrières nodig om binnen een afgebakend gebied de vloer tegels goed schoon te kunnen maken. Met een apart kastje werp je eenvoudigweg een onzichtbare muur op en de iRobot Braava Jet zal het gebied niet verlaten. Deze iRobot Braava beschikt over een vuildetectie functie, is zeer sterk met het schoon achterlaten van hoeken. Daarnaast werkt hij vrijwel geluidloos, voor een tijdsduur van 1 uur en 15 min aan een stuk door. Als minpunten zijn van de iRobot Braava Jet dweilrobot te noemen dat hij alleen geschikt is voor harde vloeren, zoals tegels. Hij keert ook niet uit zichzelf naar het dockingstation.

Voordelen

  • Stille dweilrobot die slechts 35 decibel aan geluid produceert.
  • Verkrijgbaar in wit en zwart.
  • Beschikt over standaard stootbumper voor harde objecten en vloeren.
  • Heeft oplaadtijd van slechts 120 minuten.
  • Via software aan te sturen.
  • Beschikt over vuildetectie.
  • Neemt zowel droog, als met water af.
  • Prima iRobot Braava die goed vuil verwijdert en tevens een leuke prijs heeft.

Nadelen

  • Beschikt niet over een instelbaar tijdschema.
  • Op deze iRobot dweilmachine is geen virtuele muur in te stellen.
  • Bij een lege accu gaat hij niet zelf naar het oplaadstation.
  • Geen bediening mogelijk via smartphone-app.

1 iRobot Braava 390T - Dweilrobot

iRobot Braava 390T

Bekijk de dagprijs

Als beste dweilrobot van het afgelopen jaar staat met glans de iRobot Braava 390T op de eerste plaats. Met zijn simpele onopvallende ontwerp zou je het deze iRobot Braava in eerste instantie niet meegeven, maar de iRobot Braava 390T reinigt met 3 verschillende wisgangen, zo’n 150 minuten achtereen, als de beste. Naar wens, kun je deze Braava dweilrobot vuil, stof en dierenharen met een enkele doorgang tot diepgaande reiniging, onder lichte druk laten dweilen. Deze beste dweilmachine beschikt over sensoren en GPS-technieken die ervoor zorgen dat hij zelf zijn weg, van en naar, andere ruimtes weet te vinden, onthoudt waar hij geweest is en daarbij geen plekje van de vloer overslaat. Aan de dweilvoet van de Braava Jet zijn zowel droge microvezel reinigingsdoekjes, als wasbare natte dweilpads te bevestigen. Met een geluidsproductie van amper 35 decibel, behoort de iRobot Braava tot een van de stilste dweilrobots. Deze fijne robotstofzuiger is voor te programmeren of met een app op afstand te bedienen. Als nadeel zou je kunnen aanmerken dat het niet de goedkoopste dweilrobot is, maar aan de andere kant biedt deze Braava Jet je wel enorm veel gebruiksgemak.

Voordelen

  • Met 35 decibel behoort hij tot de beste modellen dweilrobot.
  • Dankzij zijn vierkante vorm maakt hij makkelijk alle hoeken van de kamer schoon.
  • Beschikt over vuildetectie.
  • Voor deze iRobot dweilrobot is een virtuele muur in te stellen.
  • Een zeer gunstig geprijsde Braava.

Nadelen

  • Deze iRobot Braava keert, na het dweilen en bij een lege batterij, niet uit zichzelf terug naar het dockingstation.
  • Alleen verkrijgbaar in wit.
  • Beschikt niet over een wifi-aansluiting en ook niet over een gewone afstandsbediening.
  • Beschikt niet over een instelbaar tijdschema.

Specialist voor keuken en badkamer: iRobot Braava Jet 250 verwijdert vuil zonder contact te maken.

iRobot Braava Jet 250

Bekijk de dagprijs

Nat of droog wissen - beide zijn geen probleem voor de iRobot Braava Jet 250. In tegenstelling tot de reeds gepresenteerde veegrobots is hij ontworpen om zelfs moeilijk bereikbare hoeken te bereiken en om precies in kleine ruimtes te kunnen navigeren. Bovendien heeft de iRobot Braava Jet 250 een speciale functie die bijzonder nuttig zou moeten zijn voor mensen met een allergie: de mop kan met een druk op de knop worden losgemaakt en dus worden weggegooid zonder hem aan te raken. Naar onze mening is het daarmee duidelijk een van de beste moprobots van 2021.

Wat doet een dweilrobot?

Een dweilrobot, zoals de iRobot Braava, maakt alle harde vloeren van je huis systematisch schoon. Voorwaarde voor een iRobot om te kunnen dweilen is wel dat de vloer leeg moet zijn. Niet dat er geen tapijten op mogen liggen of er geen meubels mogen staan. Integendeel, met obstakels als woninginrichting, drempels en muren heeft een Braava dweilrobot geen enkel probleem. Dankzij ingebouwde sensoren signaleert het elektronische brein van de iRobot automatisch wat er zich op zijn weg bevindt. Elke Braava zal dan ook netjes wegdraaien voor muren, deurposten en voorwerpen. Het is echter vanzelfsprekend dat een harde vloer die bezaaid ligt met losse gebruiksvoorwerpen of druk ingericht is met deco-accessoires niet op de beste manier gereinigd zal worden. De iRobot moet immers overal omheen zwenken. De slimme huishoudhoudapparatuur van iRobot is helaas nog niet zo ver ontwikkeld dat ze ook voorwerpen op kunnen tillen en weer terugzetten op hun plaats. Met nog geen liter water kan de iRobot Braava Jet echter met gemak meerdere ruimtes goed schoonmaken. En dat zonder een enkel stukje vloer over te slaan.

Wifi-ondersteuning

De nieuwe slimme producten van domoticafirma iRobot kun je aanlocken op je draadloze thuisnetwerk. Dweilapparaten die aangesloten zijn op het internet kun je makkelijk, vanaf elke gewenste locatie, bedienen met een iRobot home app. Niet dat je, je Braava naar believen over de vloer kunt laten rondrijden, als was het op afstand te besturen autootje, maar wel dat je hem opdrachten kunt geven die in zijn Braava brein voorgeprogrammeerd zitten.

GPS gestuurd

Door een ingebouwd GPS-systeem is een iRobot dweilrobot in staat zelf zijn route te bepalen. De apparaten zijn zo ontwikkeld dat ze weten welk deel van de vloer al schoongemaakt is en welk gedeelte van het huis nog gedaan moet worden. De beste Braava modellen bewaren dit zelfs in hun geheugen na uitschakeling van de machine.

Google of Alexa assistant voor dweilrobots

Sommige modellen dweilrobot kunnen door middel van een enkele stemopdracht geactiveerd worden. Hiervoor heeft Google de Slimme Home Mop Guide in het leven geroepen. Hiermee kun je de een iRobot Braava dweilrobot met een spraakopdracht een andere opdracht in huis geven. Dat kan zijn een andere manier van vloeren schoonmaken, zoals bijvoorbeeld in de keuken, het huis volledig droog swipen of alleen met water dweilen. Wanneer je vindt dat je Braava wel genoeg heeft gedweild of het komt plots niet meer gelegen dat je iRobot Braava nog langer door het huis schuifelt, kun je hem ook naar zijn oplaadstation terugsturen. De Google ondersteuning voor de dweilrobot is hetzelfde als die voor de robotstofzuiger.

Hoe leert de dweilrobot zijn route?

De meest moderne iRobots werken het beste op harde vloeren en in rechte lijnen. Om te kunnen ‘zien’ waar ze rijden, zijn iRobots uitgerust met een camera en 3D sensors. Omdat je dweilrobot dan ook automatisch met het internet verbonden is, zou de combinatie camera/internet bij een virus of een hack, voor ongewenste situaties kunnen zorgen. Irobot heeft dit opgelost door elk type Braava, anderhalf uur na de laatste dweil beurt, de route in de kamer en de gemaakte beelden, te laten vergeten.

Automatische dweilrobots

Het voordeel van de automatische huis robot is dat je allemaal via het domoticasysteem van iRobot, met elkaar kunt laten schoonmaken. Stel je eens voor: zonder dat er een vreemde in je huis is geweest, kom je na je werk thuis heeft je iRobot alle vloeren gezogen en gedweild, het gras gemaaid en kun je, je wasgoed gewassen en gedroogd uit de wascombinatie halen. En niet alleen voor mensen die de hele dag van huis zijn. Hoe fijn is een dweilrobot wel niet voor ouderen en mindervaliden, voor wie de vloer schoonhouden niet (meer) mogelijk is?

Hoeveel geluid maakt een dweilrobot?

Zoals je bij de productbeschrijvingen kunt zien, produceren de beste dweilende robots 35 decibel aan geluid. Wanneer je niet in de geluidsbusiness zit, zegt je dat natuurlijk weinig. Maar, als je ervan uitgaat dat een vallend blaadje, 10 decibel voortbrengt en een gemiddeld spraakgeluid, 70 decibel is, is 35 decibel voor een iRobot erg weinig. Wanneer je het geluid van een Braava vergelijkt met een ander huishoudelijke apparaat, zoals een pruttelende koffiemachine, kom je op 58 decibel en voor een gewone elektrische stofzuiger zelfs op 68 decibel.

Dweilrobot kopen

Een beetje uitgebreide dweilrobot zoals de Braava Jet modellen en de MEDION nemen, zowel het vegen als het dweilen van harde marmeren, granieten stenen en kunststoffen vloeren moeiteloos van je over. Er zijn dweilrobots die het beste schoonmaken met een microvezeldoek of wispad. Er zijn er ook die werken met alleen water. Met een functie die aangestuurd wordt door Imprint Smart Mapping, een soort GPS-systeem, de Braava heeft dat, leert hij je huis kennen. Zo weet hij precies wanneer en met de beste techniek, er in welke ruimtes moet worden schoongemaakt. Daarnaast kun je met een iRobot domoticasysteem, een iRobot Roomba robotstofzuiger en dweilrobot uit de Braava Jet series samen laten werken. De iRobot Braava Jet zal beginnen met het reinigen van de vloer, zodra de Roomba met het stofzuigen klaar is.

Waarop letten bij aankoop dweilrobot?

Het gebruiksgemak dat je van een dweilrobot hebt, zit hem niet in het uiterlijk, maar in de details. Niet in het minst, omdat de dweilrobot in principe geen hoog nodig huishoudelijk, maar altijd nog meer een luxeartikel, is. Voordat je overgaat tot aankoop van een iRobot, doe je er goed aan de verschillende modellen en merken onderling goed met elkaar te vergelijken. Een goedkope iRobot, zoals de Braava Jet 240, begint met een prijs die ligt rond de € 200,-. Voor de op 4 na beste dweilrobot van dit jaar, de iRobot Braava M6138, betaal je toch al gauw een bedrag dat door de € 600,- ligt. Hoeft het allemaal niet zo duur voor je, maar ben je nou eenmaal opgegroeid met het idee dat goedkoop op den duur toch duurkoop zal blijken te zijn, is de iRobot Braava 390T, met een prijs die ligt tussen de twee en driehonderd euro, zonder meer een goed alternatief voor de duurdere modellen Braava Jet of het merk MEDION. De Braava 390T beschikt over een zeer gunstige aanschafprijs, waardoor hij door zijn verkochte aantallen zelfs als beste dweilrobot uit de bus kwam in onze test.

Tips aanschaf beste dweilrobot

Gebruikservaringen doe je pas op nadat je een bepaald artikel hebt aangeschaft. Eigenlijk is dat zonde. Wanneer je immers de mogelijkheden hebt om, voordat je een eerste dweilrobot koopt, informatie in te winnen over deze moderne hulp in huis, voorkom je vaak een berg met teleurstellingen. Al eerder in dit artikel kon je testresultaten lezen van de beste iRobot en andere merken. Hieronder geven we je nog een checklist met tips mee die van belang zijn bij de aanschaf van een dweilrobot, voor in huis, waar je jarenlang plezier van hebt.

  • Hoe vaak moet je water bijvullen?
    Daar waar de ene dweilrobot een waterreservoir heeft van 0,3 lt kan er in een ander 0,5 lt of zelfs meer. En ook: gaat het bijvullen makkelijk en geeft hij dat automatisch aan?
  • Hoe krachtig is motor?
    Een goedkope dweilrobot heeft vaak een lichtere accu dan een luxer uitgevoerde machine. Net als bij de gewone stofzuiger, geldt ook voor robots dat hoe meer motorvermogen hij heeft, des te beter hij zuigt.
  • Geeft hij geur af, als je hem niet gebruikt?
    Elke vuil verwerkende machine gaat ruiken als je hem niet regelmatig schoon maakt. Zelfs de stofzak in je gewone stofzuiger neemt de geuren van je huis aan. Wanneer je geen huisdieren hebt, zal de machine van binnen langer schoon blijven. Zodra er echter huisdieren in huis aanwezig zijn, zul je sneller met geurtjes in de dweilrobot te maken krijgen. Je kunt dit voorkomen door een beetje backingsoda aan het water toe te voegen, voordat je het reservoir vult. Dit kan in combinatie met reinigingsmiddel. Want door rottingsprocessen gaat zelfs vuil sop ruiken, als je dat enkele dagen laat staan.
  • Beschikt de dweilrobot over een muurvolgsysteem?
    Sommigen lopen vast, zodra ze tijdens het dweilen ergens tegenaan komen. In het brein zit niet voorgeprogrammeerd dat ze het tegengekomen obstakel moeten ‘volgen’ om er langs en omheen te kunnen dweilen. Bij de beste iRobot kom je dit probleem niet tegen.
  • Detecteert de dweilrobot automatisch onregelmatigheden van vloeren zoals, randen, trappen en afstapjes?
    Dit is om te voorkomen dat hij valt en als een hulpeloze schildpad op zijn rug blijft liggen. Bijkomend ongemak is dat bij vallen van het toestel, het water uit het reservoir op je vloer kan lekken, met alle gevolgen van dien.
  • Keert de dweilrobot zelf automatisch naar het oplaadpunt terug, zodra de vloeren schoon zijn of de accu leeg begint te raken.
    Let op! Dit is zeer zeker niet bij elke machine het geval. Je wilt er toch niet aan denken dat ’s morgens met een slaperig hoofd de kamer binnenstapt en struikelt over de kleine Braava die midden in de kamer vond dat de vloer wel schoon genoeg was of plots een lege accu had.
  • Heeft hij mogelijkheden tot aansluiting op het huisautomatiseringssysteem?
    Wel zo handig als je dit al hebt of van plan bent er in de toekomst een te laten installeren. Je dweilrobot kan dan mooi automatisch samenwerken met de iRobot Brooma.
  • Is de software in de dweilrobot te upgraden naar een verbeterde versie?
    Zelfs de beste dweilrobot is immers nog in ontwikkeling.
  • Kun je de dweilrobot aansluiten op de bluetooth/wifi verbinding van je huis en/of telefoon?
  • Beschikt hij over vuildetectie?
    De dweilrobot lokaliseert vlekken en bacteriën op alle harde vloeren met behulp van UV licht. Zodra er op de vloer zich meer vervuiling bevindt dan in het omliggende gebied, zal de iRobot er meer aandacht aan besteden. Er is ook een robot dweil die specifiek een gemorst iets van vloeren in huis kan opruimen.

Welk merk dweilrobot?

Naast de hier genoemde iRobot Braava 390T, iLife en MEDION zijn er vanzelfsprekend ook nog andere dweilrobot merken die je vloer in een handomdraai automatisch, zowel droog als nat, schoonmaken.

  • Fakir
  • Neatsvor
  • Xiaomi
  • Zoef
  • Cecoclaun
  • Vileda
  • Innovagoods

Voor welk merk je ook gaat: Een dweilrobot is zonder meer in staat elke harde vloer goed en naar wens schoon te maken. Het is een genot om naar te kijken, hoe zo’n kleine iRobot Braava je vloer keurig netjes schoon maakt, zonder water te morsen of strepen achter te laten.

Schoonmaak Diensten

Professioneel schoonmaakbedrijf:

Heeft u een andere oplossing nodig ? Dat kunnen complexe reinigingsopdrachten of andere specifieke toepassingen zijn. Wij bieden voor al deze gevallen een formule op maat aan die aan uw individuele eisen en wensen voldoen. Dit kan gaan om een éénmalige opdracht of om een periodieke onderhoudsschema of gewoon weg dagelijks onderhoud.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest