Ramen wassen

Opzoek naar ramen wassen ?

Valt het niet mee om een goed bedrijf te vinden dat zich specialiseert in ramen wassen . Er zijn namelijk een aantal zaken waar u rekening me moet houden wanneer u op zoek bent naar een goede glazenwasser. In dit artikel geven wij u een aantal tips voor het ramen wassen en mocht u hier zelf geen zin in hebben dan hopen wij u te kunnen helpen met het vinden van de juiste persoon of bedrijf dat uw ramen kan wassen

Waar moet u zelf op letten tijdens het ramen wassen ?

Veel mensen denken van zichzelf dat zij goed zijn in het schoonmaken en schoon houden van hun eigen huis en werkomgeving. Hier hebben zij gelijk in, echter is een van de dingen in huis die vaak over het hoofd wordt gezien toch wel de ramen. Dat komt om een aantal redenen. De eerste is dat ramen wassen vaak wat extra moeite kost. Je kunt namelijk niet met het sopje dat je voor je interieur gebruikt ook de ramen wassen. Daarnaast heb je ook nog extra schoonmaakgereedschap nodig als een wisser.

Daarnaast is een van de redenen waarom het ramen wassen vaak wordt over geslagen dat men vindt dat de ramen nog wel ‘schoon genoeg’ zijn. En als laatste komt het vaak voor – zeker in de binnenstad - dat uw ramen zich bevinden op boven verdiepingen. Het kan dus gevaarlijke situaties op leveren wanneer u de buitenramen op de derde verdieping wilt schoonmaken.

Wanneer u zelf alle ramen wilt schoonmaken is het belangrijk dat u op de volgende punten let:

  • Gebruik een speciaal schoonmaakmiddel voor uw ramen dat strepen voorkomt en bacteriën verwijdert
  • Vergeet de moeilijk te bereiken plekken niet en gebruik bijvoorbeeld een stevige ladder wanneer u hoge ramen gaat wassen
  • Als laatste is het belangrijk om consistent schoon te maken. Ramen worden vaak snel vies (vergeleken met het platteland) en het is daarom nodig om zeker eens in de twee weken glazen te wassen.

Welk bedrijf kan het beste uw ramen wassen ?

Mocht u nu besloten hebben dat u het glazenwassen het liefste aan een ander overlaat kunt u hierbij kiezen voor verschillende mogelijkheden. Deze zijn onder te verdelen in twee groepen:

  • Particuliere glazenwassers
  • Bedrijven die zich specialiseren in het ramen wassen

Onder de eerste groep vindt u vooral eenmanszaken of zzp’ers die verschillende diensten leveren. De voordelen zijn dat zij vaak beschikbaar zijn en kleinschalig te werk gaan. Echter hebben ze over het algemeen geen beschikking tot hoogwerkers en zijn ook iets duurder.

Bedrijven die gespecialiseerd zijn in ramen wassen bestaan vaak uit grotere teams en bieden naast glazenwassen ook andere diensten. De grootste voordelen van hen zijn dat zij beschikking hebben tot hoogwerkers (en dus echt elk raam in uw huis glashelder kunnen maken), vaak iets goedkoper zijn en het werk sneller gedaan hebben.

Hoe vind ik deze bedrijven?

Het vinden van deze bedrijven is erg simpel, zeker wanneer u in of rondom woont kunt u veel bedrijven direct vinden door “Ramen wassen ” of “glazenwasser ” te Googlen. Ook kunt aan vrienden of kennissen vragen of zij hier ervaring hebben en of zij eventueel een goed bedrijf kunnen aanraden.

Wij hopen dat wij u met dit artikel goed hebben geïnformeerd hoe u het wassen van uw ramen zelf het beste kunt aanpakken of hiervoor een geschikt persoon/bedrijf te vinden die dat voor u doet!

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Schoonmaak Diensten

Professioneel schoonmaakbedrijf:

Heeft u een andere oplossing nodig ? Dat kunnen complexe reinigingsopdrachten of andere specifieke toepassingen zijn. Wij bieden voor al deze gevallen een formule op maat aan die aan uw individuele eisen en wensen voldoen. Dit kan gaan om een éénmalige opdracht of om een periodieke onderhoudsschema of gewoon weg dagelijks onderhoud.