Terrasreinigers: test & aanbevelingen

Welkom bij onze Terrasreiniger test 2022, waar we alle door ons geteste Terrasreinigers in detail tonen. Wij hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en ook een samenvatting van de recensies van klanten op het web toegevoegd.

Wij willen uw aankoopbeslissing graag vergemakkelijken en u helpen de beste terrasreiniger voor u te vinden.

In onze gids vindt u ook antwoorden op vaak gestelde vragen. Indien beschikbaar, bieden wij ook interessante testvideo's aan. Verder vindt u op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waar u zeker op moet letten als u een terrasreiniger wilt kopen.

terrasreiniger

De belangrijkste feiten in een notendop

 • Patio reinigers kunnen worden gebruikt voor een verscheidenheid van vloerbedekkingen. Voor kwetsbare vloeren zijn er speciale borstels en huismiddeltjes die u kunt gebruiken.
 • Er zijn verschillende patio reinigers die u kunt gebruiken. Er is een onderscheid tussen elektrische terrasreinigers en terrasreinigers met een hogedrukreiniger.
 • De werking van de hogedrukreiniger maakt het mogelijk om hardnekkig vuil op vele vloerbedekkingen op een milieuvriendelijke manier te verwijderen.

Bekijk meer over: Beste terrasreiniger machines met terrasborstel en elektrische modellen voor uw tuin en aanbiedingen op Agriworld

Terrasreiniger test: de rangschikking

1e plaats: Kärcher T-Racer T 350 oppervlaktereiniger

Kärcher T-Racer T 350

Bekijk de dagprijs

De Kärcher T-Racer T 350 oppervlaktereiniger, met zijn twee roterende vlakstraalborstels, is ideaal voor het reinigen van grote oppervlakken buitenshuis. Bovendien biedt de oppervlaktereiniger een traploze drukregeling en het Hoverkraft-effect. Dit maakt een zachte reiniging van diverse vloerbedekkingen mogelijk.

U kunt de Kärcher oppervlaktereiniger gebruiken voor alle Kärcher Home & Garden hogedrukreinigers van de klassen K2 - K7.

2e plaats: Kärcher K 2 Full Control Home hogedrukreiniger

Kärcher K 2 Full Control Home

Bekijk de dagprijs

Met dit elektrische combinatieapparaat kunt u zowel de vloer reinigen met de oppervlaktereiniger als een hogedrukreiniger gebruiken. De druk van het apparaat kan worden ingesteld met drukniveaus van 20 - 110 bar. Met de vier meter lange hogedrukslang en een debiet van 360 liter/u kunt u probleemloos grote oppervlakken reinigen.

Als u schoonmaakmiddel wilt gebruiken, is er een extra slang voor dit doel, waarmee u het schoonmaakmiddel kunt opzuigen en de vloer kunt reinigen.

3e plaats: Nilfisk C 120.7-6 PC hogedrukreiniger

Nilfisk C 120.7-6

Bekijk de dagprijs

De elektrische Nilfisk hogedrukreiniger kan zowel gebruikt worden als oppervlaktereiniger en voor hogedrukreiniging. Hij overtuigt door zijn eenvoudige hantering dankzij de drukregeling direct aan de sproeier en zijn geïntegreerde transportwagen.

De hogedrukreiniger kan worden gebruikt voor een verscheidenheid van oppervlakken in de tuin. Optioneel kunt u ook uw auto, fietsen of tuinmeubelen laten reinigen.

Gids: Vragen die u uzelf moet stellen voordat u een terrasreiniger koopt

Wat is een terrasreiniger?

Een terrasreiniger is een apparaat dat lijkt op een bezem of een stofzuiger. Het wordt gebruikt om onzuiverheden zoals mos, algen en vuil van patio's of diverse vloeroppervlakken buitenshuis te verwijderen.

U hebt een aantal opties van gereedschap dat u kunt gebruiken voor het schoonmaken. De klassieke optie is om de vloer te reinigen met een bezem of schrobber. Deze optie is nog steeds populair, maar je moet veel kracht gebruiken. Een verkeerde houding kan rugpijn veroorzaken.

Als alternatief zijn er elektrische terrasreinigers. Deze maken uw werk gemakkelijker met automatische borstels.

Voor welke vloeren kan ik een terrasreiniger gebruiken?

Een terrasreiniger kan worden gebruikt voor een verscheidenheid van vloeren. Het maakt niet uit of het gaat om een houten of natuurstenen terras, een wandelpad of een verharde oprit.

Sommige vloeren hebben echter meer zorg nodig dan andere. Gevoelige vloeren, zoals travertijn of zandsteen, kunnen door hoge druk worden beschadigd. Bij een houten vloer is het belangrijk om op te passen dat u niet te nat reinigt. Anders kan het hout opzwellen.

Bij de aankoop is het raadzaam na te gaan of de borstels geschikt zijn voor uw vloer. De mogelijkheid om de waterdruk te regelen is ook belangrijk.

Een terrasreiniger met hogedrukreiniger is een goede oplossing voor gevoelige vloeren, aangezien u de mogelijkheid hebt de waterdruk te regelen.

Hoeveel kost een terrasreiniger?

Er is een breed scala aan terrasreinigers met verschillende functies. Hoe meer functies en bv. verschillende hulpstukken de terrasreiniger heeft, hoe duurder hij zal zijn. Hier vindt u een overzicht van de meest populaire terrasreinigers:

type Prijsklasse (euro's)
Mechanische terrasreiniger ca. 30 - 200 euro
Patio reiniger met hogedrukreiniger ca 90 - 350 Euro

Hoewel terrasreinigers met hogedrukreinigers gemiddeld duurder zijn, overtuigen ze door hun lage waterverbruik en milieuvriendelijke karakter.

Waar kan ik een terrasreiniger kopen?

U kunt in veel winkels en online winkels een terrasreiniger kopen. Hier zijn enkele voorbeelden die wij voor u hebben uitgezocht waar u een terrasreiniger kunt kopen:

 • Amazon
 • Ebay
 • Aldi
 • Lidl
 • Rossmann
 • Doe-het-zelf zaak
 • Obi
 • Hagebaumarkt
 • Toom
 • Bauhaus

Welke alternatieven zijn er voor terrasreinigers?

Tegenwoordig is er een ruime keuze aan schoonmaakgerei voor gebruik buitenshuis. Als alternatief voor de terrasreiniger kunt u de volgende producten gebruiken:

 • Schrobber: De robuuste borstelharen van de schrobber maken het mogelijk hardnekkig vuil te verwijderen. Als optie kunt u een doek om de borstel wikkelen. Dit wordt aanbevolen voor kwetsbare vloeren. Met de juiste schoonmaakmiddelen kunt u mos en dergelijke verwijderen. Draag in ieder geval handschoenen, want de schoonmaakmiddelen kunnen chemische stoffen bevatten en de huid beschadigen.
 • Bezem: Een bezem heeft zachtere borstelharen dan een schrobber. Soms is een grondige veegbeurt van het oppervlak voldoende om vuil te verwijderen.

Beide alternatieven kunnen worden gebruikt in combinatie met de elektrische terrasreiniger. Zo kunt u de vloer eerst vegen om het grove vuil te verwijderen. Met behulp van de elektrische terrasreiniger kunt u beginnen met de dieptereiniging.

Besluit: Welke soorten terrasreinigers zijn er en welke is geschikt voor u?

Als u besluit uw terras schoon te maken, heeft u verschillende opties. U kunt bijvoorbeeld teruggaan naar de klassieke versie met een schrobber of bezem.

Tegenwoordig kunt u echter kiezen tussen de volgende terrasreinigers:

 • Elektrische terrasreiniger
 • Patio reiniger met hogedrukreiniger

De hantering en het toepassingsgebied van de verschillende terrasreinigers hebben hun voor- en nadelen. Afhankelijk van de vloerbedekking waarvoor u de terrasreiniger wilt gebruiken, is een ander apparaat geschikt voor u. In het volgende deel willen wij de beslissing voor u gemakkelijker maken.

Wat onderscheidt een elektrische terrasreiniger en wat zijn de voor- en nadelen?

Zoals reeds gezegd, heeft een terrasreiniger een stofzuigerachtige vorm. Met zijn lange steel kunnen grote oppervlakken gemakkelijk en comfortabel worden schoongemaakt. De terrasreiniger heeft een krachtige motor die de borstel aandrijft en is aangesloten op het elektriciteitsnet.

Gewoonlijk heeft de terrasreiniger verschillende borstels die kunnen worden verwisseld, zoals een rol- of voegborstel. De rolborstel is uitstekend geschikt voor veel verschillende vloerbedekkingen, zoals hout, steen of tegels. De voegenborstel helpt om onkruid uit de groeven te verwijderen.

De borstelkop is geborduurd met zachte nylon borstelharen, die het oppervlak aandachtig en grondig reinigen door rond te draaien. De terrasreiniger heeft een geïntegreerde waterstraal in de borstelrollen, die het vuil kan wegspoelen. Aangezien u de rotatiesnelheid kunt aanpassen, hoeft u zich geen zorgen te maken over beschadiging van uw vloerbedekking.

Voordelen

 • Snelle reiniging van grote oppervlakken
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Kan op vele oppervlakken worden gebruikt

Nadelen

 • Borstels voor verschillende vloerbedekkingen moeten meestal afzonderlijk worden gekocht
 • Vereist een stroomvoorziening

Wanneer u een borstel koopt, moet u erop letten dat de druk van de borstel traploos kan worden ingesteld. Zo kunt u veel verschillende oppervlakken reinigen zonder ze te beschadigen. Er zijn ook veel terrasreinigers met het zogenaamde "hovercraft-effect". De terrasreiniger drijft over de vloer en u kunt de vloer reinigen zonder veel moeite.

Wat onderscheidt een terrasreiniger van een hogedrukreiniger en wat zijn de voor- en nadelen?

De terrasreiniger met hogedrukreiniger lijkt sterk op de elektrische terrasreiniger, maar hier is de hogedrukslang in het apparaat geïntegreerd. De hogedrukreiniger is veel sterker dan de normale terrasreiniger omdat de waterdruk hoger is. Zo kunt u hardnekkig vuil gericht verwijderen.

Er zijn modellen waarbij de hogedrukslang is verwisseld voor de borstel en als een straal door de watersproeier naar buiten komt. Een andere mogelijkheid is dat de hogedrukslang in de borstel is geïntegreerd. Dit verwijdert het vuil zonder dat het water opspuit.

Voordelen

 • Verwijdert snel hardnekkig vuil
 • Bespaart water
 • Geschikt voor grote oppervlakken

Nadelen

 • Netspanning vereist
 • Bij onjuist gebruik kan de vloerbedekking beschadigd worden
 • Duur in aanschaf

Als u een terrasreiniger koopt, zorg er dan voor dat u er een kiest met een waterdruk die in stappen kan worden ingesteld. Dit bespaart water en stelt u in staat de druk individueel aan het vloeroppervlak aan te passen.

Hoe hoger de druk, hoe gemakkelijker het is om hardnekkige vlekken en vuil te verwijderen.

Hoewel de hogedrukreiniger uitstekend geschikt is om vuil snel te verwijderen, kan de vloerbedekking worden beschadigd als de druk te hoog is. Vooral houten terrassen kunnen door te veel druk beschadigd of ruw worden.

Het is raadzaam om voor dit soort vloerbedekking alternatieve reinigingsmethoden te kiezen, zoals de elektrische terrasreiniger met een speciale houten terrasborstel.

Koopcriteria: U kunt terrasreinigers vergelijken en evalueren op basis van deze factoren.

In het volgende zullen wij u laten zien welke aspecten u kunt gebruiken om een keuze te maken tussen de vele mogelijke terrasreinigers.

De criteria die u kunt gebruiken om terrasreinigers met elkaar te vergelijken bestaan uit:

 • Vloerbedekking
 • Waterverbruik
 • Borstels
 • Drukinstelling
 • Hantering en bediening

In de volgende paragrafen zullen wij u uitleggen wat belangrijk is in de afzonderlijke criteria.

Vloerbedekking

Verschillende vloerbedekkingen stellen verschillende eisen. In het algemeen kunt u vele vloerbedekkingen reinigen met de elektrische terrasreiniger, aangezien er verschillende borstels zijn die voor vele doeleinden kunnen worden gebruikt. Let echter wel op de instructies van de fabrikant.

Voor terrasreinigers met een hogedrukreiniger is het belangrijk om met een lichte druk te beginnen. Als de druk te hoog is en de afstand te kort, kunt u kwetsbare vloerbedekkingen zoals zandsteen of travertijn beschadigen. Zoals reeds gezegd, wordt de hogedrukreiniger niet aanbevolen voor houten vloeren, omdat deze kan barsten en de vloer kan beschadigen.

Waterverbruik

Waterverbruik is een belangrijke factor om milieuvriendelijk en doeltreffend te zijn. U moet op twee dingen letten bij het kopen:

 • Het waterdebiet, dit bepaalt hoe snel water op een klein oppervlak wordt gespoten. Dit maakt het werk gemakkelijker.
 • Waterdruk (bar), die de kracht bepaalt waarmee het water wordt uitgestoten. Ook hier geldt: hoe hoger de druk, hoe beter het vuil wordt verwijderd.

Bij gebruik van een terrasreiniger met een hogedrukreiniger kan een waterdruk van 140 bar resulteren in een verbruik tot 600 liter water per uur. Ter vergelijking: een tuinslang heeft een maximale waterdruk van zes bar en er wordt tot 8 keer meer water gebruikt.

Ook al is de hogedrukreiniger duurder, hij overtuigt door zijn milieuvriendelijke karakter. In tegenstelling tot een tuinslang verbruikt hij gemiddeld veel minder water.

Borstels

De verschillende terrasreinigers hebben een breed scala aan borstels die u kunt kiezen voor uw vloer. De meeste borstels zijn uitgerust met nylon borstelharen die een zachte reiniging mogelijk maken.

Patio reinigers met rolborstels kunnen worden gebruikt voor vele vloeren, zoals stenen of tegels. De voegenborstel maakt het mogelijk om speciaal gaten in bijv. stoeptegels te reinigen. Als uw terras van hout is, kunt u een speciale houtborstel kopen die uw vloer voorzichtig schoonmaakt.

Drukinstelling

De drukinstelling in uw terrasreiniger is een belangrijke factor in uw keuze. Zo kunt u bepalen hoeveel druk er op uw vloer wordt uitgeoefend en voorkomt u beschadiging van de vloer.

Druk (bar), is de kracht waarmee het water wordt uitgestoten. Zoals eerder gezegd, hoe hoger de druk, hoe gemakkelijker het vuil te verwijderen is. De meeste hogedrukreinigers hebben een druk van ongeveer 110 bar, wat perfect is voor patio's en voetpaden.

Hantering en bediening

Om snel en doeltreffend te kunnen reinigen, is het belangrijk aandacht te besteden aan de behandeling en de bediening van het apparaat.

Om rugvriendelijk te kunnen schoonmaken, moet u ervoor zorgen dat de terrasreiniger een telescopische steel en een laag gewicht heeft. Zoals reeds gezegd, is de mogelijkheid om druk in te stellen ook een belangrijk selectiecriterium.

Als u een bijzonder groot terras hebt, moet u een terrasreiniger met een lang snoer kopen. Op deze manier kunt u het hele gebied schoonmaken zonder frustratie.

Trivia: Interessante feiten over patio reinigers

Wat voor soort terrasreinigers zijn er?

Er zijn verschillende producten om uw terras grondig te reinigen. U kunt kiezen voor huismiddeltjes of voor schoonmaakmiddelen uit de supermarkt. De meeste daarvan bevatten echter chemicaliën en zijn dus niet milieuvriendelijk.

Hoewel chemische reinigingsmiddelen krachtig zijn, moet u het gebruik ervan vermijden. Zij zijn schadelijk voor het milieu en meestal komen zij in het water terecht in de weilanden of de groeven van de patio's en spoelen zij rechtstreeks in het grondwater.

Gebruik huismiddeltjes of hogedrukreinigers. Deze zullen het meeste vuil grondig verwijderen.

Hoe kan ik mijn houten terras schoonmaken?

Er zijn een paar dingen die u in gedachten moet houden bij het schoonmaken van houten terrassen. Het is raadzaam de houten vloer niet met een hogedrukreiniger te reinigen. Bovendien zijn de meeste reinigingsmiddelen te agressief.

Om het schoonmaken voor u gemakkelijker te maken, hebben wij een lijst met 5 stappen samengesteld die u zullen helpen om uw houten terras voorzichtig schoon te maken:

 1. Veeg grof vuil van het terras met een bezem. Zorg ervoor dat de bezem zachte borstelharen heeft, zodat de vloer niet wordt beschadigd.
 2. Spuit de vloer helemaal nat met een tuinslang.
 3. U kunt nu water met afwasmiddel of water met soda gebruiken.
  1. Meng een paar scheutjes afwasmiddel in heet water. Strooi het mengsel over de vloer en schrob het grondig met een bezem of schrobber. Daarna kunt u het vuil afspoelen met koud water.
  2. Meng soda en water door elkaar. Breng het mengsel met een borstel aan op de vloerplanken. Laat het enkele uren inwerken en spoel het daarna af met schoon water.
 4. Laat de vlonder ten minste 24 uur drogen. Dit voorkomt dat vocht zich ophoopt in de houten vloer.
 5. Onderhoud het houten terras met speciale houtolie. Dit beschermt het hout en voorkomt ongelijkmatige verkleuring of schimmelbederf.

Bron: Agriworld - Beste Terrasreiniger kopen? Alle Terrasreinigers overzicht en review

Schoonmaak Diensten

Professioneel schoonmaakbedrijf:

Heeft u een andere oplossing nodig ? Dat kunnen complexe reinigingsopdrachten of andere specifieke toepassingen zijn. Wij bieden voor al deze gevallen een formule op maat aan die aan uw individuele eisen en wensen voldoen. Dit kan gaan om een éénmalige opdracht of om een periodieke onderhoudsschema of gewoon weg dagelijks onderhoud.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest