Zonnepanelen laten reinigen

reinigen  zonnepanelen

Opzoek om uw zonnepanelen te laten reinigen ?

Steeds meer woningen in België zijn voorzien van zonnepanelen. Panelen en Zonnepanelen zijn dan ook helemaal in en dat is niet voor niets. Met zonnepanelen is het in principe mogelijk om energieneutraal te leven. Je kunt gebruik maken van de energie die de zonnepanelen leveren door middel van zonnecellen die de zonneschijn oppikken. Eventueel teveel opgevangen energie die door de panelen opgeslagen worden kunnen weer aan de energiemaatschappij teruggeleverd worden. Zo ontvang je een goed rendement voor je zonnepanelen. Meestal worden zonnepanelen op een dak gemonteerd. Dit houdt in dat zonnepanelen voortdurend blootstaan aan de weersinvloeden, zoals regen, sneeuw en zonneschijn en vuil worden. Het onderhoud van de panelen is dus erg belangrijk. Je moet dus toch eens in de zoveel tijd je zonnepanelen reinigen . Je kunt het reinigen van zonnepanelen zelf doen, maar je kunt ook je zonnepanelen laten reinigen door een specialist.

Waarom zonnepanelen reinigen ?

Niet alleen de weersinvloeden zorgen ervoor dat zonnepanelen vuil worden en die je af en toe moet reinigen . Hoewel dit wel de hoofdreden is dat de panelen aan vervuiling en hardnekkig vuil bloot staan, zijn er nog meer oorzaken dat vervuiling van zonnepanelen toeslaat. Woon je in de buurt van een industriële omgeving dan zullen je panelen ook extra snel vuil worden. Zonnepanelen worden ook extra snel vuil wanneer je in de buurt van een snelweg woont. Woon je juist in een natuurlijke omgeving dan is het niet te voorkomen dat je zonnepanelen vuil worden en aan vervuiling bloot staan, door bijvoorbeeld vogelpoep. Dit moet ook absoluut van je panelen gereinigd worden.

Gevolgen van vervuiling van zonnepanelen

Het rendement bij zonnepanelen is belangrijk, waaronder de snelheid waarmee je je panelen en zonnepanelen weer terugverdiend. Wanneer je panelen vuil raken en je gaat de vervuiling en hardnekkig vuil niet op tijd te lijf, dan kan je rendement op zonnepanelen in gevaar komen. De zonnecellen van je panelen zullen niet genoeg zonneschijn kunnen opvangen, waardoor je soms wel 2% tot 3% minder rendement per jaar kunt ontvangen. Bij een langdurige vervuiling van je panelen kan dit rendementsverlies op zonnepanelen behoorlijk oplopen. Je zonnepanelen reinigen kan ervoor zorgen dat je zonnepanelen weer volop zonneschijn kunnen opslaan en je panelen weer sneller terugverdiend.

Hotspots in je panelen

Een vorm van vuil op je zonnepanelen zijn zogenaamde hotspots op je panelen. Dit kan bijvoorbeeld vogelpoep zijn dat al lange tijd op de panelen zit en waarbij reinigen al lange tijd niet gebeurd is. Zonnepanelen kunnen op die plaatsen verhit raken en het vuil kan inbranden op je panelen en schade aan de panelen aanbrengen. De zonnecellen in de panelen die beschadigd zijn ontvangen geen zonneschijn meer en vormen de hotspots op zonnepanelen. Hotspots moeten voorkomen worden en het reinigen van zonnepanelen of je zonnepanelen laten reinigen is dan ook van groot belang om verder schade aan je panelen te voorkomen.

Wanneer je zonnepanelen laten reinigen ?

zonnepanelen laten reinigen

In de zomerperiode kunnen we last hebben van langdurige periodes zonder regen. Als het regent zal veel vuil van de panelen afspoelen. Gelukkig zal in België niet veel vuil en hardnekkige vervuiling langdurig aan de zonnepanelen blijven kleven. Ook zijn veel zonnepanelen voorzien van zelfreinigen de panelen. De zelfreinigen de panelen zorgen ervoor dat het onderhoud van de panelen gemakkelijker wordt en je ook minder onderhoud aan je zonnepanelen hoeft te plegen. Let bij aanschaf van zonnepanelen er dan ook op dat deze zelfreinigen de panelen heeft. Door het klimaat en het zelfreinigen de vermogen van de zonnepanelen wordt aangeraden om het reinigen van zonnepanelen om de vijf jaar te laten uitvoeren. Na het reinigen van de panelen kunnen de zonnepanelen er weer enkele jaren tegenaan.

reinigen van zonnepanelen met osmosewater

Panelen of zonnepanelen reinigen met gewoon water mag niet. Zelfs in water uit de kraan zitten mineralen en stoffen die de panelen kunnen beschadigen tijdens het reinigen . Het reinigen moet dan ook gebeuren met zeer zuiver water. Dit water om te reinigen , wordt ook wel osmosewater genoemd. Osmosewater is uiterst zuiver water waar geen andere stoffen, zoals kalk, vuil, zout en nikkel inzitten. Dit maakt osmosewater geschikt als zuiver water waar zonnepanelen uitstekend mee gereinigd kunnen worden. Zuiver water dat in aanraking met vuil van de panelen komt zal tijdens het reinigen volledig absorberen door het zuiver water. Dit heeft te maken met een chemisch proces wat in het zuiver water plaatsvindt. Het zuiver water heeft ook de eigenschap dat het geen strepen op de panelen zal achterlaten. Naast zonnepanelen is zuiver water ook gebruiken voor het schoonmaken van andere soorten panelen en ruiten. Osmosewater is daarnaast zeer milieuvriendelijk. Dit water kan dan ook gewoon naar beneden in de dakgoot vallen, waarna het water naar het riool afgevoerd wordt. Je panelen zijn intussen goed gereinigd.

reinigen door borstelen van zonnepanelen

Wanneer de zonnepanelen met zuiver water gereinigd zijn is het de panelen reinigen door licht te borstelen met een speciale zonnepanelen borstel. Hiermee kun je de panelen reinigen van vuil wat op de te reinigen panelen vast zit. Zuiver water wordt tijdens het reinigen met de borstel gebruikt om het vuil weg te laten spoelen. Vuil en hardnekkige vervuiling zal door het schoonmaken en reinigen snel wegspoelen en de panelen hebben een goede onderhoud gehad. Neem vandaag nog contact op met het beste schoonmaakbedrijf .

Inspectie van zonnepanelen tijdens het reinigen

Je zonnepanelen laten reinigen kun je ook combineren met een inspectie van de zonnepanelen. Tijdens de inspectie van de panelen wordt gekeken of de panelen nog goed bevestigd zijn en of er schade is aan de zonnecellen, panelen of zonnepanelen zelf. Zelf zonnepanelen reinigen is daarom ook niet aan te raden want schade aan panelen of zonnepanelen en bevestiging van de panelen kan een expert het beste zien.

Prijs van het reinigen van de zonnepanelen

Prijs van het reinigen  van de zonnepanelen

Zelf zonnepanelen reinigen en is ook om veiligheidsredenen niet aan te raden. Het schoonmaken van zonnepanelen kun je dan ook het beste aan een expert uitbesteden. De prijs wordt door enkele factoren bepaald, zoals het aantal verdiepingen en bereikbaarheid en het aantal te reinigen panelen. Voor de prijs voor het schoonmaken van zonnepanelen mag je uitgaan van een prijs van € 40,- voor een 1-etagewoning met zonnepanelen. De prijs voor een 2-etagewoning met zonnepanelen is € 50,- Dit zijn richtprijzen voor het reinigen en er wordt vaak nog een klein bedrag voor het reinigen per paneel berekend.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Schoonmaak Diensten

Professioneel schoonmaakbedrijf:

Heeft u een andere oplossing nodig ? Dat kunnen complexe reinigingsopdrachten of andere specifieke toepassingen zijn. Wij bieden voor al deze gevallen een formule op maat aan die aan uw individuele eisen en wensen voldoen. Dit kan gaan om een éénmalige opdracht of om een periodieke onderhoudsschema of gewoon weg dagelijks onderhoud.