Bedrijfshygiëne

Een goede hygiëne in uw bedrijf is van het allergrootste belang. Bedrijven hebben altijd met hygiëne te maken zowel in de horeca, als in winkels of kantoren en zorginstellingen. Niets is zo belangrijk om uw bedrijf schoon te houden. Wij, van Jefa Cleaning, zijn hierin gespecialiseerd. De professionele schoonmaak van uw onderneming en de bedrijfshygiëne is onze zorg.

Bedrijfshygiëne: horeca

In alle sectoren is de hygiëne zeer belangrijk. Vooral in de horeca zijn strenge voorwaarden gesteld met name de hygiëne. In België wordt dit gecontroleerd door het Belgische Federaal Voedselagentschap(FAVV). Er zijn verschillende vormen van hygiëne in de horeca van toepassing. Deze kunnen gelinkt zijn aan:

 • afwassen
 • opruimen en schoonmaken
 • persoonlijke hygiëne
 • sociale hygiëne
 • levensmiddelen hygiëne

Alle horecamedewerkers zijn verplicht om volgens de regels van de hygiëne te werken. Daarnaast is er meestal ook een reinigingsplan van toepassing en zal u daarover meer informatie aan uw werknemers geven. Een reinigingsplan is een schoonmaakmethode om te weten met welke reinigingsmiddelen u bij bepaalde materialen moet gebruiken. Er zijn schoonmaakwerkzaamheden die elke dag moeten gebeuren, maar er zijn ook werkzaamheden die u eens in de week moet doen. Het schoonmaken kan zo efficiënt zijn en is een belangrijk hulpmiddel bij de controle van de bedrijfsruimte. Jefa Cleaning schoonmaakbedrijf heeft alle nodige schoonmaakproducten die u hiervoor nodig heeft.

Bedrijfshygiëne: winkels en kantoren

Een frisse, opgeruimde winkel of kantoor oogt beter dan een rommelige ruimte. Toch loopt er vaak, ongewild, nog steeds genoeg ongedierte rond. Bedrijfshygiëne komt in een winkel of kantoor wel eens als laatste voor in het bedrijfsproces, terwijl het van groot belang is om uw winkel vrij van ongedierte en vuil te houden. Jefa Cleaning heeft een plan van aanpak om uw bedrijf schoon te houden en kan u en uw medewerkers een bewustwording van hygiëne hierover altijd advies geven. Jefa Cleaning kan u onder meer van dienst zijn bij:

 • onderhoud winkels en kantoren
 • sanitaire hygiëne
 • vloer- en tapijtreiniging
 • glaswas
 • healthcare
 • industriële schoonmaak

Ook het dagelijks of periodiek onderhoud van uw winkel of kantoor kunnen wij voor u afwerken.

Bedrijfshygiëne: zorginstellingen

Mensen die in een zorginstelling wonen, hebben een verhoogd risico op het krijgen van infecties. Vaak komt dit doordat ze op leeftijd zijn en meestal ook gezondheidsproblemen hebben. Een goede hygiëne verkleint de kans op infectieziekten. Zowel de omgeving, als uzelf dient schoon te zijn bij deze ouderen. Deze zijn namelijk vatbaarder voor bacteriën, kou, warmte en slechte ventilatie.

Het schoonmaken in de zorg vergt een totaal andere aanpak dan op een kantoor of in een winkel, hier zijn de schoonmakers bewust van de bewoners en respecteren de schoonmaakwensen van deze mensen. Iedere bewoner telt hier, waardoor er rekening mee wordt gehouden, juist omdat de schoonmaakmedewerkers van Jefa Cleaning passie hebben voor hun vak en ook van mensen houden. Niet iedere bewoner kan tegen bepaalde schoonmaak materialen en daar zal met grote zorg zorgvuldig mee worden omgegaan.

Jefa Cleaning: contact

Wij zijn een professionele poetsdienst voor bedrijven en verlossen u graag van uw schoonmaakproblemen tot in de kleinste details. Als u nog vragen heeft over de bedrijfshygiëne, kunt u altijd een vrijblijvend advies van ons krijgen en we staan, als u dit wenst, ook telefonisch voor u klaar.

Schoonmaak Diensten

Professioneel schoonmaakbedrijf:

Heeft u een andere oplossing nodig ? Dat kunnen complexe reinigingsopdrachten of andere specifieke toepassingen zijn. Wij bieden voor al deze gevallen een formule op maat aan die aan uw individuele eisen en wensen voldoen. Dit kan gaan om een éénmalige opdracht of om een periodieke onderhoudsschema of gewoon weg dagelijks onderhoud.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest